התאחדות התעשיינים יצאה הבוקר בביקורת קשה על יישום חוק אוויר נקי, באירוע שהתקיים לציון עשור לחוק בתל אביב. בהתאחדות התעשיינים טוענים כי מדובר בחוק אשר כולל פגמים משמעותיים. הוא קיצוני ומחמיר ביחס למדינות ה- OECD ובמקרים רבים כלל אינו ישים.
חבר הנהלת איגוד הכימיה בהתאחדות התעשיינים, גבי ביטון, ציין באירוע כי ״החוק אינו מידתי, ולא תואם את הרגולציה הנדרשת בעולם המפותח - הן בדרישות והן בלוחות הזמניים הלא ריאליים ליישום טכנולוגיות חדשות. התוצאה היא פגיעה בחוסנה של התעשייה הישראלית ופגיעה בכלכלת המדינה״.
ביטון הדגיש וציין כי ״אין פה שני צדדים, למרות שכך נוח לתאר את המציאות. התעשייה מעוניינת לעמוד בכללים, לקיים את החוקים, ולהפחית את השפעותיה הסביבתיות. עם זאת, על הכללים והחוקים להיות כאלו שמאפשרים לתעשייה לעמוד בהם - הן מבחינה טכנולוגית והן מבחינת משך זמן ביצוע ההשקעות להפחתת הפליטות״.
לטענת ביטון, לקביעת רגולציה שאינה ברת מימוש ואינה תואמת את המקובל בעולם המפותח אין כל תכלית חיובית. היא מהווה כמובן פגיעה מהותית בתעשייה, אולם גם במשרד להגנת הסביבה, אשר נתפס כגורם שאינו מסוגל לאכוף וגם פגיעה בציבור הרחב, אשר חרד מהתעשייה ודורש את סגירתה. לדברי ביטון, בשנים האחרונות התקיימה הידברות עם המשרד להגנת הסביבה וגורמים נוספים בעניין קידום הצעת חוק רישוי משולב. הצעת חוק זו התיימרה לתקן חלק מהתחלואים של חוק אוויר נקי. אולם התעשיינים נאלצו להתנגד להמשך קידום החוק, לאחר שראו שחלק מהעקרונות המהותיים אינם מקבלים ביטוי. לדבריו ״אין זה אומר שלא צריך לקדם תיקונים לרגולציה הקיימת. אנו מקווים שנצליח להגיע להידברות עם כל הנוגעים בדבר על מנת להגיע לרגולציה שתואמת את עמדתנו״.
ביטון מנה בשם התאחדות התעשיינים את הפגמים הרבים בחוק בהם דרישות מחמירות ביחס למקובל בעולם, היעדר ראייה הוליסטית, עול בירוקרטי והיעדר משאבים של הרגולטור לצורך בדיקת ואישור היתרים.